Apatiet

 

Apatiet is meestal grofkorrelig, kristallen komen zelden voor.

Apatiet schenkt openheid en een sociale houding. Het maakt extravert en gemotiveerd om afwisseling in het leven te brengen. Helpt bij apathie en vermindert minderwaardigheidscomplex. Het zorgt voor levendigheid, helpt bij uitputting. In het bijzonder als perioden van extreme drukte worden gevolgd door een periode waarin bijna geen activiteiten plaatsvinden. Het vermindert prikkelbaarheid, piekeren, een slecht humeur en agressiviteit. Apatiet gaat lusteloosheid, zorgelijkheid en boosheid tegen en helpt ons onze aandacht op prettiger omstandigheden te richten.  Bevordert een gezonde eetlust, mobiliseert de energiereserves en geeft kracht. Een goede steen voor herstel na uitputting en burn-out. Apatiet is het mineraal van het succes. Bevordert zelfverzekerdheid, concentratie en een helder bewustzijn. Apatiet is een goede steen bij angsten en stress.

Disclaimer: Toen & Nu geeft alleen adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Toepassing van deze informatie is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Edelstenen zijn geen vervanging voor medicijngebruik, therapieën of andere medische behandelingen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning. Neem bij ernstige medische klachten altijd eerst contact op met je arts.

Copyright: Alle foto’s en teksten zijn gemaakt en eigendom van Toen & Nu. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons mogen deze niet gekopieerd, opgeslagen of gebruikt worden!