Citrien

 

Citrien is een geel gekleurd kristalkwarts dat zijn kleur dankt aan de minimale ijzerinsluitsels of een licht ioniserende straling.

Let op! Er is een verschil tussen natuurlijke Citrien en door de mens gebrande Amethyst. Deze laatste wordt ook vaak verkocht als Citrien, zonder de toevoeging dat het gebrande Amethyst betreft. De werking kan naar onze mening niet hetzelfde zijn bij beide stenen. Onze omschrijving is gebaseerd op de natuurlijke variant.

Citrien bevordert individualiteit, zelfvertrouwen en levensmoed. Het maakt dynamisch en bevordert de wens naar afwisseling, nieuwe ervaringen en zelfverwezenlijking. Citrien brengt levensvreugde en een goed humeur. Het helpt stress, burn-out en depressies te overwinnen en zich te bevrijden van onderdrukkende invloeden en faalangst. Helpt je jezelf te accepteren zoals je bent.  Citrien helpt ontspannen, maakt extravert en bevordert de zelfexpressie en creativiteit. Citrien helpt om opgedane indrukken geestelijk te verteren. Helpt teleurstellingen makkelijker te verwerken en angst los te laten. Het bevordert het vermogen de confrontatie met jezelf aan te gaan en helpt om snel gevolgtrekkingen te maken en te begrijpen. Bij geestelijke inspanning helpt het om alert te blijven en grote verbanden te zien. 

Disclaimer: Toen & Nu geeft alleen adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Toepassing van deze informatie is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Edelstenen zijn geen vervanging voor medicijngebruik, therapieën of andere medische behandelingen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning. Neem bij ernstige medische klachten altijd eerst contact op met je arts.

Copyright: Alle foto’s en teksten zijn gemaakt en eigendom van Toen & Nu. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons mogen deze niet gekopieerd, opgeslagen of gebruikt worden!