Hematiet

 

Hematiet wordt vaak gebruikt om andere stenen te ontladen.

Hematiet bevordert het vermogen om te overleven, in de zin van een voortdurende ontwikkeling in de richting van betere levensomstandigheden.  Versterkt de wil, maakt moedig, geduldig, verdraagzaam en krachtig en maakt ons bewust van onvervulde wensen. Geeft zelfvertrouwen omdat je jezelf accepteert zoals je bent. Het brengt vitaliteit en dynamiek in het leven. Hematiet richt onze aandacht op onze elementaire basisbehoeften en het lichamelijke welzijn. Het helpt ons in noodgevallen daarvoor te vechten. Het is een sterk aardende steen. Harmoniseert de balans tussen yin en yang. Onrust of malende gedachten worden geabsorbeerd, net zoals negatieve energieën van buitenaf. Helpt bij afkicken van verslavingen of andere beperkende patronen, zoals dwangmatige handelingen.

Disclaimer: Toen & Nu geeft alleen adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Toepassing van deze informatie is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Edelstenen zijn geen vervanging voor medicijngebruik, therapieën of andere medische behandelingen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning. Neem bij ernstige medische klachten altijd eerst contact op met je arts.

Copyright: Alle foto’s en teksten zijn gemaakt en eigendom van Toen & Nu. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons mogen deze niet gekopieerd, opgeslagen of gebruikt worden!