Lapis Lazuli

 

Lapis Lazuli ontstaat metamorf als kalk of dolomiet in contact komt met kiezelzuurrijk magma. Daarbij ontstaat blauw lazuriet, dat vaak wit calciet en diopside of goudkleurig pyriet bevat.

Lapis lazuli brengt wijsheid, eerlijkheid en openbaart de eigen innerlijke waarheid. Het helpt je te zijn wie je bent en bevrijdt van compromissen en terughoudendheid. Met Lapis lazuli wordt je “heerser in je eigen (geestelijke) rijk”. Angsten en vooroordelen verdwijnen. Vergroot je zelfvertrouwen en vertrouwen in je intuïtie. De steen schept rust en orde in je gedachten, helpt tegen malende gedachten en geeft een rustige geest. Bevordert zelfbewustzijn, waardigheid, eerlijkheid. Het geeft vreugde in het aangaan van vriendschappen. Het is dan ook de steen van de vriendschap. Helpt anderen te accepteren zoals ze zijn. Helpt je gevoelens en gedachten te uiten. Helpt je de waarheid onder ogen te zien en te accepteren en tegelijkertijd je eigen mening te uiten. Het helpt om conflicten de baas te worden. Helpt je zelf actie te ondernemen en niet in de slachtofferrol te gaan.

Disclaimer: Toen & Nu geeft alleen adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Toepassing van deze informatie is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Edelstenen zijn geen vervanging voor medicijngebruik, therapieën of andere medische behandelingen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning. Neem bij ernstige medische klachten altijd eerst contact op met je arts.

Copyright: Alle foto’s en teksten zijn gemaakt en eigendom van Toen & Nu. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons mogen deze niet gekopieerd, opgeslagen of gebruikt worden!