Malachiet

 

Malachiet is een basisch kopercarbonaat en is verwant aan Azuriet, maar bevat meer water.

In de volksmond ook wel vroedvrouwensteen genoemd.

Malachiet opent onze ogen voor esthetiek, zinnelijkheid en schoonheid, vriendschap en gerechtigheid. Vergroot ons inlevingsvermogen in een ander. Malachiet neemt elke schroom weg en maakt nieuwsgierig en leergierig. Maakt ons bewust van wensen, behoeften en idealen. Het omzetten ervan in daden is iets wat we zelf moeten doen.

Malachiet stimuleert de innerlijke beeldenwereld. Dromen, voorstellingen en herinneringen komen tot leven en worden plastisch. Onderdrukte gevoelens komen plotseling aan het licht. Vermindert remmingen en helpt bij het beter uiten van gevoelens. Stemmingen worden intensief beleefd en net zo snel weer losgelaten als ze zijn ontstaan.  Oud zeer en trauma’s kunnen weer opduiken en worden opgelost, als je de confrontatie aan wilt gaan. Daar ligt een van de zwakten van Malachiet: het maakt ons van veel dingen bewust, maar helpt weinig om dingen te veranderen. Dat moet je echt zelf doen.

Malachiet versterkt het abstracte denkvermogen. Logisch denken en analyseren worden makkelijker. Het stelt in staat informatie sneller te bevatten, omdat het voorstellingsvermogen sterker wordt en meer bewust hanteerbaar. Je reactievermogen wordt beter. Maakt besluitvaardig. Versterkt ons observatievermogen, we zien sneller de betekenis van iets in. We worden kritischer en gaan met plezier confrontaties aan. Het maakt verstandig en rechtvaardig. Helpt bij menstruatieklachten en bij de bevalling.

Disclaimer: Toen & Nu geeft alleen adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Toepassing van deze informatie is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Edelstenen zijn geen vervanging voor medicijngebruik, therapieën of andere medische behandelingen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning. Neem bij ernstige medische klachten altijd eerst contact op met je arts.

Copyright: Alle foto’s en teksten zijn gemaakt en eigendom van Toen & Nu. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons mogen deze niet gekopieerd, opgeslagen of gebruikt worden!