Aardbeienmaan

aardbeienmaan www.toen-ennu.nl

maan www.toen-ennu.nl

Aardbeienmaan

Donderdag 6 juni – 14:40 uur – Nieuwe maan – Tweeling
Vrijdag 14 juni -07:19 uur – Eerste kwartier – Maagd
Zaterdag 22 juni – 03:10 uur – Volle maan – Steenbok
Vrijdag 28 juni – 23:55 uur – Laatste Kwartier – Ram

Edelstenen voor deze vollemaan

De belangrijkste edelstenen die worden geassocieerd met de maand juni zijn:

  1. Parel: Parel is de traditionele geboortesteen voor juni. Het staat bekend om zijn glans en symboliseert zuiverheid, elegantie en spirituele transformatie.
  2. Maansteen: Maansteen wordt ook geassocieerd met de maand juni. Het heeft een iriserende glans die lijkt op het licht van de maan. Maansteen staat symbool voor intuïtie, innerlijke groei en emotionele balans.
  3. Alexandriet: Alexandriet wordt soms ook genoemd als geboortesteen voor juni. Het is bekend om zijn kleurveranderende eigenschappen, van groen in natuurlijk licht naar rood of paars in kunstlicht. Alexandriet wordt geassocieerd met geluk, creativiteit en verandering.

Deze edelstenen kunnen worden gedragen of gebruikt tijdens de volle maan van juni om hun symboliek te versterken en om de energieën van de volle maan te benutten voor persoonlijke groei en transformatie.

De volle maan van juni wordt soms ook wel de “aardbeienmaan” genoemd, vanwege de traditionele associatie met het begin van het aardbeienseizoen in sommige delen van de wereld, met name Noord-Amerika. Deze volle maan markeert vaak een periode van overvloed en groei in de natuur, aangezien het de tijd van het jaar is waarin veel gewassen rijpen en de natuur in volle bloei staat.

De volle maan zelf heeft door de eeuwen heen verschillende symbolische betekenissen gehad in diverse culturen. Over het algemeen wordt de volle maan geassocieerd met voltooiing, verlichting en een hoogtepunt in energie. Het wordt beschouwd als een krachtig moment voor spirituele groei, reflectie en manifestatie van intenties.

Tijdens de volle maan kunnen mensen vaak een toename van energie, emoties en intuïtie ervaren. Veel mensen voelen zich meer verbonden met hun innerlijke zelf en worden aangemoedigd om te reflecteren op hun doelen en verlangens. Sommigen geloven dat rituelen, meditatie of andere praktijken tijdens de volle maan krachtiger kunnen zijn vanwege de verhoogde energie.

In juni, wanneer de volle maan opkomt, kan het een uitnodigende tijd zijn om te genieten van de natuurlijke schoonheid, de vruchten van het seizoen te vieren en te reflecteren op persoonlijke groei en overvloed in ons leven