Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN

Toen & Nu
Broederenstraat 9
7411 LA Deventer
06-37416740
info@toenennu.nl

Kvk nummer 72087900

Artikel 1 – Algemeen
1.1 Door een bestelling te plaatsen via de webwinkel van Toen & Nu gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Toen & Nu.
1.2 Toen & Nu heeft te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden en de inhoud van de website te wijzigen.
1.3 Wijzigingen hebben geen invloed op reeds geplaatste bestellingen.

Artikel 2 – Prijzen
2.1 Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten.
2.2 Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten.
2.3 Gewijzigde prijzen hebben geen invloed op reeds geplaatste bestellingen.

Artikel 3 – Aanbiedingen
3.1 Alle aanbiedingen op de website zijn vrijblijvend en zolang de voorraad strekt.
3.2 Aanbiedingen gelden niet automatisch ook voor nabestellingen.
3.3 Aanbiedingen kunnen niet worden geruild of geretourneerd.

Artikel 4 – Verzendkosten
4.1 Voor verzending van de artikelen brengt Toen & Nu verzend- en afhandelingskosten in rekening. Uw bestelling wordt afgeleverd door PostNL.
4.2 Soms is niet het gewicht, maar de afmeting van het artikel en de verpakking bepalend  voor de verzendkosten. Past een artikel niet door de brievenbus dan is de bezorging altijd via de Pakket dienst van PostNL . We rekenen voor een brievenbus pakje € 4,50 (binnen NL) en voor een pakket tot 10 kg (binnen NL) € 7,50 Voor verzenden buiten NL vragen wij u vooraf contact met ons op te nemen.

Artikel 5 – Betaling
5.1 Betaling moet altijd vooraf plaatsvinden.

Artikel 6 – Levering
6.1 De bestelde artikelen worden in de regel binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling ter verzending aangeboden. Let op: op maandag wordt er niet verzonden.
6.2 Overschrijding van de leveringstermijn geeft de klant geen recht op schadevergoeding.
6.3 De meeste artikelen in onze webshop zijn uniek, dit betekent dat er slechts 1 exemplaar van is.  Alle artikelen zijn uit voorraad leverbaar, maar staan ook in onze fysieke winkel. Mocht het onverhoopt voorkomen dat een artikel niet meer op voorraad is, dan wordt telefonisch of per e-mail contact met u opgenomen. Toen & Nu annuleert dan de bestelling en maakt de eventuele betaling per omgaande weer aan u terug over. U kunt geen rechten ontlenen aan de voorraadindicatie. De winkelverkoop heeft altijd voorrang op de webshop.
6.4 Toen & Nu is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies door de vervoerder.
6.5 In het bestelproces kunt u er ook voor kiezen om uw bestelling in de winkel op te halen.

Artikel 7 – Retourneren/Ruilen
7.1 Ruilen of retourneren kan binnen 14 dagen na verzending van uw bestelling.
7.2 U moet binnen 24 uur na ontvangst (bij voorkeur per e-mail) kenbaar maken welk(e) artikel(en) u wilt retourneren/omruilen o.v.v. factuurnummer en dit/deze artikel(en) binnen 14 dagen ongedragen, onbeschadigd, in de originele verpakking, op een deugdelijke manier verpakt en voldoende gefrankeerd aan ons te retourneren.
7.3 Nadat wij uw retourzending in goede orde hebben ontvangen, maken wij het bedrag van de geretourneerde artikelen binnen 14 dagen aan u over. Verzendkosten worden niet terugbetaald.
7.4 De kosten en het risico voor het retour zenden zijn voor uw eigen rekening. Wij raden daarom aan het pakket aangetekend te versturen.
7.5 Ruilen is mogelijk. Indien van toepassing zal er een verrekening plaatsvinden. Verzendkosten zijn voor uw rekening.

Artikel 8 – Garantie op sieraden
8.1 De garantie heeft betrekking op materiaal- en productiefouten. Breuk en krassen evenals andere beschadigingen veroorzaakt door het dragen van sieraden zijn uitgesloten. Voorgaande ter uitsluitende beoordeling van Toen & Nu.
8.2 Indien u aanspraak kunt maken op de garantieregeling ontvangt u het gerepareerde artikel retour, of een nieuw artikel.
8.3 Bij gebruikmaken van deze garantie dient altijd vooraf aan de retourzending contact te worden opgenomen met info@toenennu.nl met daarin uw verzoek om reparatie, dan repareren we deze graag kosteloos voor u. Vermeld uw factuurnummer, naam en telefoonnummer en om welk artikel het gaat. Wij nemen per e-mail of telefonisch contact met u op over een passende oplossing.
8.4 Op mineralen kunnen wij geen garantie geven.

Artikel 9 – Aansprakelijkheid
9.1 De sieraden bezitten die eigenschappen die u op grond van de overeenkomst bij normaal gebruik mag verwachten. U bent verplicht de geleverde artikelen direct na ontvangst te inspecteren en eventuele gebreken onmiddellijk te melden. Indien de producten niet beantwoorden aan de overeenkomst, dient u Toen & Nu daarvan zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen 48 uur na de aflevering, schriftelijke notitie te geven.
9.2 De kleur van afbeeldingen van artikelen op onze website kan iets afwijken. Toen & Nu is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit. Toen & Nu zet de mineralen op hun mooist op de foto en gebruikt hiervoor geen trucage. Toen & Nu laat ook zien als er een minder mooi deel aan zit.
9.3 Toen & Nu beeldt de artikelen omwille van de zichtbaarheid op uw beeldscherm niet op werkelijke grootte af. De werkelijke afmetingen van de artikelen worden zo zorgvuldig mogelijk weergegeven in de omschrijving bij het betreffende artikel. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele afwijkingen en/of menselijke fouten.

Artikel 10 – Toepasselijk Recht en Geschillen
10.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
10.2 Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over een product en of dienst. Neemt u dan zo snel mogelijk, bij voorkeur via e-mail, contact met ons op. Toen & Nu zal uiterlijk binnen 3 werkdagen reageren.

Artikel 11 – Privacy
11.1 Dit privacy beleid is van toepassing op elk bezoek aan onze website, elke transactie en elke overeenkomst. Uw persoonsgegevens worden opgenomen in ons klantenbestand. Uw gegevens worden gebruikt voor de beoordeling, het aangaan en de uitvoering van de leveringsovereenkomst en het beheren van de daaruit voortvloeiende klantrelatie en wordt niet verstrekt aan derden.
11.2 Uw gegevens die opgenomen worden bij een bestelling worden gebruikt voor het verwerken van de bestelling en voor het verstrekken van informatie aan u. Toen & Nu gebruikt uw e-mailadres voor het doel waarvoor u het verstrekt heeft, deze wordt uitsluitend intern gebruikt.

Artikel 12 – Copyright
Alle rechten voorbehouden. Niets van deze webpagina/webshop en andere uitingen van Toen & Nu mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid zonder schriftelijke toestemming van Toen & Nu.

BELANGRIJK!
Energetische edelsteentherapie kan gezondheidsklachten verlichten en behandeling door een arts ondersteunen. Het is echter geen vervanging voor medicijngebruik.
Neem bij ernstige medische klachten altijd contact op met een arts.