Bokkenmaan

bokkenmaan www.toen-ennu.nl

maan www.toen-ennu.nl

Bokkenmaan

Zaterdag 6 juli – 00:59 uur – Nieuwe maan – Kreeft
Zondag 14 juli – 00:49 uur – Eerste kwartier  – Weegschaal
Zondag 21 juli – 12:19 uur – Volle maan  – Steenbok
Zondag 28 juli – 04:54 uur – Laatste kwartier – Stier

Edelstenen voor deze vollemaan

bij de Bokkenmaan er geen specifieke edelstenen zijn die exclusief geassocieerd worden met de volle maan van juli, kunnen we kijken naar edelstenen die vaak in verband worden gebracht met de maand juli als geheel.

De belangrijkste edelsteen die wordt geassocieerd met de maand juli is de Robijn. Robijn staat bekend als de geboortesteen voor juli en wordt traditioneel geassocieerd met liefde, passie, kracht en energie. Het wordt beschouwd als een krachtige steen die de drager kan stimuleren en beschermen, en het wordt vaak geassocieerd met het hartchakra en vitaliteit.

Naast Robijn kunnen andere edelstenen die in juli worden gebruikt, afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren, intenties en spirituele overwegingen. Sommige mensen kiezen edelstenen op basis van hun astrologische kenmerken, terwijl anderen ze selecteren vanwege hun specifieke eigenschappen en effecten.

Enkele edelstenen die vaak worden geassocieerd met spirituele groei, bescherming en energie tijdens de volle maan van juli zijn:

  1. Maansteen: Maansteen staat bekend om zijn kalmerende energie en wordt geassocieerd met intuïtie, innerlijke groei en emotionele balans.
  2. Bergkristal: Bergkristal wordt beschouwd als een krachtige genezer en energieversterker, en het kan worden gebruikt om helderheid, zuivering en spirituele groei te bevorderen.
  3. Amethist: Amethist staat bekend om zijn beschermende en zuiverende eigenschappen en wordt geassocieerd met spirituele bewustwording, innerlijke rust en vrede.
  4. Granaat: Granaat staat bekend om zijn energieke en stimulerende eigenschappen en wordt geassocieerd met passie, vitaliteit en creativiteit.

Deze edelstenen kunnen worden gedragen, gebruikt in meditaties of rituelen tijdens de volle maan van juli om hun energie te benutten en persoonlijke groei te bevorderen.

De volle maan van juli, ook wel bekend als de maan van de oogst of ooi maan of Bokkenmaan markeert een bijzondere tijd in de natuurlijke cyclus. Deze periode valt vaak samen met het midden van de zomer (in het noordelijk halfrond) en wordt gevierd als een tijd van overvloed, groei en vruchtbaarheid.

Tijdens de volle maan van juli bereiken gewassen vaak hun piek van volwassenheid en beginnen boeren met het oogsten van hun gewassen. Het is een tijd waarin de natuur haar vruchten laat zien en mensen traditioneel de overvloed vieren die de aarde biedt.

Symbolisch gezien wordt de volle maan van juli vaak geassocieerd met voltooiing, vervulling en oogsten wat je gezaaid hebt, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is een gunstig moment om te reflecteren op onze doelen, projecten en intenties die we eerder in het jaar hebben gesteld en om te zien welke vruchten ze hebben gedragen.

De energie van de volle maan van juli kan ook dienen als een krachtige stimulans voor persoonlijke groei, het manifesteren van intenties en het loslaten van wat niet langer nodig is. Het is een tijd waarin we ons kunnen openstellen voor de mogelijkheden die voor ons liggen en onze dankbaarheid kunnen tonen voor de zegeningen die we hebben ontvangen.

Veel mensen vieren de volle maan van juli door buiten te zijn, te genieten van de warme zomeravonden en hun dankbaarheid te uiten voor de overvloed in hun leven. Het is een uitnodigende tijd om te verbinden met de natuurlijke wereld en onze eigen innerlijke wijsheid, terwijl we ons voorbereiden op de volgende fase van groei en transformatie.