Rosemaan

 

Rosemaan www.toen-ennu.nl

maan www.toen-ennu.nl

Rosemaan vraagt je om diep te gaan.

Dinsdag 2 april – 05:15 uur – Laatste kwartier – Steenbok
Maandag 8 april – 20:23 uur – Zonsverduistering en Nieuwe maan – Ram
Maandag 15 april – 21:14 uur – Eerste kwartier – Kreeft
Woensdag 24 april – 01:51 uur – Volle maan – Schorpioen

Voel de kracht van de volle maan in Schorpioen op 24 april! Laat je leiden door de diepe emoties en transformerende energieën van deze intense periode. Het is een tijd om diep te graven, te helen en los te laten wat niet langer dient, zodat je kunt opbloeien en groeien. Sta open voor transformatie en laat de magie van de kosmos je leiden naar nieuwe hoogten van zelfontdekking en empowerment.

terwijl ze straalt in het aardse teken van Stier, tegenover de zon in Schorpioen! Laat je betoveren door de intense energieën van deze kosmische dans tussen stabiliteit en transformatie. Stier brengt rust en vastberadenheid, terwijl Schorpioen diepe emoties en transformatie vertegenwoordigt. Het is een tijd om te aarden, jezelf te centreren en je te richten op materiële groei en zelfzorg. Sta open voor de krachtige lessen die deze volle maan te bieden heeft en laat je leiden naar innerlijke balans en overvloed

Edelstenen voor deze vollemaan

Voor de volle maan van april zijn er verschillende edelstenen die vaak worden geassocieerd, passend bij de energieën en thema’s van deze tijd van het jaar. Hier zijn enkele edelstenen die vaak worden gekozen in verband met de volle maan van april:

  1. Diamant: Diamant is een krachtige edelsteen die staat voor zuiverheid, kracht en spirituele verlichting. Het kan worden geassocieerd met de energie van vernieuwing en transformatie, en kan worden gebruikt om de geest te verhelderen en te versterken tijdens deze periode van groei en bloei.
  2. Maansteen: Maansteen staat bekend om zijn zachte, glanzende uitstraling en wordt geassocieerd met intuïtie, vrouwelijke energie en emotionele balans. Het kan helpen om verbinding te maken met de energie van de maan en innerlijke wijsheid te bevorderen tijdens deze periode van vernieuwing en groei.
  3. Bergkristal: Bergkristal is een heldere kwarts die staat voor helderheid, zuivering en spirituele kracht. Het kan worden gebruikt om intenties te versterken en de geest te zuiveren tijdens vollemaanvieringen, waardoor het een populaire keuze is voor april, een tijd van nieuwe beginnen en frisse energie.
  4. Rozenkwarts: Rozenkwarts is een zachte roze edelsteen die staat voor liefde, compassie en emotionele genezing. Het kan worden gebruikt om het hart te openen en liefdevolle energieën te bevorderen tijdens deze periode van groei en vernieuwing, waardoor het een passende keuze is voor vollemaanvieringen in april.

De “Rosemaan” is een traditionele naam voor de volle maan van april. Deze naam komt voort uit de associatie van april met het ontluiken van rozen en andere bloemen, wat een symbool is van de komst van de lente en vernieuwing in de natuur. De Rosemaan markeert dus vaak de overgang van de koude wintermaanden naar de warmere, bloeiende lenteperiode.

Net als andere traditionele maannamen wordt de term “Rosemaan” vaak gebruikt in verschillende culturen en folklore om de volle maan van april aan te duiden. Het benadrukt de pracht en de symboliek van bloemen die in deze tijd van het jaar tot bloei komen en kan geassocieerd worden met thema’s van groei, vernieuwing, liefde en schoonheid.

De Rosemaan kan ook worden gevierd met rituelen, ceremonies of meditaties die gericht zijn op het verwelkomen van de lente-energieën, het omarmen van verandering en groei, en het vieren van de schoonheid en overvloed van de natuur die weer tot leven komt na de winterse rustperiode.