Sneeuwmaan

Sneeuwmaan

sneewmaan www.toen-ennu.nl

maan www.toen-ennu.nl

Zaterdag 3 februari – 00:20 uur – Laatste kwartier – Schorpioen
Zaterdag 10 februari – 00:00 uur  – Nieuwe maan – Waterman
Vrijdag 16 februari – 16:02 uur – Eerste kwartier – Stier
Zaterdag 24 februari – 13:31 uur – Volle maan Maagd

Edelstenen voor deze vollemaan

De sneeuwmaan van februari wordt soms ook geassocieerd met specifieke edelstenen, vaak gebaseerd op hun kleur, betekenis of spirituele eigenschappen. Hier zijn enkele edelstenen die vaak geassocieerd worden met de volle maan van februari:

  1. Amethist: Amethist is een paarse kwarts en wordt traditioneel geassocieerd met februari. Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor spirituele groei, intuïtie en het bevorderen van innerlijke rust.
  2. Robijn: Robijn is een helderrode edelsteen die kracht, moed en passie symboliseert. Het wordt soms geassocieerd met de energie van de volle maan en kan worden gebruikt om emoties te versterken en te stimuleren.
  3. Granaat: Granaat komt voor in verschillende kleuren, maar de rode variant wordt vaak geassocieerd met februari. Het staat symbool voor liefde, toewijding en energie, en kan helpen bij het versterken van de vitaliteit en het stimuleren van passie.
  4. Saffier: Saffier komt in verschillende kleuren voor, maar de blauwe variant wordt het meest geassocieerd met deze edelsteen. Het staat symbool voor wijsheid, spirituele groei en innerlijke vrede, en kan worden gebruikt om de geest te kalmeren en helderheid te bevorderen.

 

De “Sneeuwmaan” is een term die vaak wordt gebruikt in de volksmond en bij sommige inheemse culturen om de volle maan van februari aan te duiden. Deze naam komt voort uit het feit dat februari vaak een maand is waarin er veel sneeuw valt, althans in delen van de wereld waar het klimaat dit toelaat. De volle maan van februari wordt dus de “Sneeuwmaan” genoemd omdat het samenviel met de periode waarin sneeuwval het meest voorkomt.

De namen van de volle manen zijn traditionele namen die vaak gebruikt worden in verschillende culturen en kunnen variëren afhankelijk van de regio en de lokale tradities. Ze werden vaak gebruikt om seizoenen en landbouwactiviteiten bij te houden, zoals het planten en oogsten van gewassen.

Het idee van het geven van namen aan volle manen dateert van lang geleden, toen mensen de cycli van de maan gebruikten om de tijd te markeren en de seizoenen te volgen. De “Sneeuwmaan” is slechts een van de vele traditionele namen die aan volle manen worden gegeven, elk met zijn eigen betekenis en associaties.

Instagram