Steurmaan

steurmaan www.toen-ennu.nl

maan www.toen-ennu.nl

Edelstenen voor deze vollemaan

bij de Steurmaan is er geen specifieke edelstenen zijn die exclusief geassocieerd worden met de volle maan van augustus, kunnen we kijken naar edelstenen die vaak in verband worden gebracht met de maand augustus als geheel, en ook met de thema’s van overvloed, voltooiing en dankbaarheid die vaak met de volle maan van deze maand worden geassocieerd.

Een van de belangrijkste edelstenen die geassocieerd worden met de maand augustus is de peridot. Peridot staat bekend als de geboortesteen voor augustus en wordt vaak geassocieerd met welvaart, groei en bescherming. Het wordt beschouwd als een krachtige steen die positieve energie kan aantrekken en de drager kan helpen bij het manifesteren van overvloed in hun leven.

Naast peridot kunnen andere edelstenen die vaak gebruikt worden tijdens de volle maan van augustus, afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeur, intenties en spirituele overwegingen. Sommige mensen kiezen edelstenen op basis van hun astrologische kenmerken, terwijl anderen ze selecteren vanwege hun specifieke eigenschappen en effecten.

Enkele edelstenen die vaak geassocieerd worden met overvloed, voltooiing en dankbaarheid, en dus geschikt kunnen zijn voor gebruik tijdens de volle maan van augustus, zijn onder meer:

  1. Citrien: Citrien staat bekend als de “steen van overvloed” en wordt geassocieerd met welvaart, succes en geluk. Het wordt vaak gebruikt om positieve energie aan te trekken en dankbaarheid te bevorderen.
  2. Granaat: Granaat staat bekend om zijn energieke en stimulerende eigenschappen. Het wordt geassocieerd met passie, vitaliteit en creativiteit, en kan helpen bij het manifesteren van persoonlijke doelen en verlangens.
  3. Bergkristal: Bergkristal wordt beschouwd als een krachtige genezer en energieversterker. Het kan gebruikt worden om helderheid, zuivering en spirituele groei te bevorderen, en kan helpen bij het loslaten van wat niet langer dient.

Deze edelstenen kunnen worden gedragen, gebruikt in meditaties of rituelen tijdens de volle maan van augustus om hun energie te benutten en de thema’s van overvloed, voltooiing en dankbaarheid te versterken.

 

Steurmaan” verwijst naar de volle maan die in augustus verschijnt en wordt geassocieerd met de tijd waarin steuren traditioneel gemakkelijker gevangen konden worden. Deze volle maan staat bekend als de Steurmaan vanwege de observatie dat steuren in sommige wateren in augustus meer actief waren, wat het vissen op deze vissoort vergemakkelijkte.

Net als andere volle manen heeft de Steurmaan symbolische betekenissen die dieper gaan dan alleen het visseizoen. Het staat vaak voor overvloed, voltooiing en dankbaarheid, vergelijkbaar met de oogstmaan, omdat het de tijd markeert waarin veel gewassen rijpen en worden geoogst. Het is een moment om te reflecteren op wat we hebben bereikt en om dankbaarheid te tonen voor de vruchten van ons werk gedurende het jaar.

De energie van de Steurmaan moedigt ook aan tot spirituele groei, heling en manifestatie. Het is een gunstige tijd om intenties te zetten, los te laten wat niet langer dient, en ons open te stellen voor nieuwe mogelijkheden en kansen die voor ons liggen.

Mensen vieren de volle maan van augustus, inclusief de Steurmaan, vaak door middel van rituelen, meditaties of gewoon door buiten te zijn en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het is een tijd om te verbinden met de cycli van de natuur en om dankbaarheid te tonen voor de overvloed die ons omringt, zowel in de vorm van materiële rijkdom als spirituele groei.