Wolfsmaan

Wolfsmaan, ook bekend als de eerste volle maan van het jaar

Wolfsmaan wordt vaak gebruikt om de eerste volle maan van het jaar aan te duiden. Het is een traditionele naam die afkomstig is van inheemse Noord-Amerikaanse culturen, met name de Algonquin-stam. De naam is gebaseerd op het gehuil van wolven dat in de wintermaanden vaak te horen is.

Wolfsmaan www.toen-ennu.nl

 

maan www.toen-ennu.nl

Donderdag 4 januari 2024 – 04:31 uur Laatste kwartier – Weegschaal
Donderdag 11 januari 2024 – 12:57 uur Nieuwe maan – Steenbok

Donderdag 18 januari 2024 – 04:53 uur Eerste kwartier – Stier
Donderdag 25 januari 2024 – 18:53 uur  Volle maan – Leeuw

Edelstenen voor deze vollemaan

Voor de volle maan van januari zijn er ook verschillende edelstenen die vaak geassocieerd worden, elk met hun eigen betekenissen en eigenschappen. Hier zijn enkele edelstenen die vaak worden gekozen in verband met de volle maan van januari:

  1. Granaat: Granaat is een dieprode edelsteen die staat voor passie, energie en kracht. Het wordt vaak geassocieerd met januari en kan worden gebruikt om de energie te versterken en moed te stimuleren tijdens deze periode van vernieuwing en groei.
  2. Bergkristal: Bergkristal is een heldere kwarts die staat voor helderheid, zuivering en spirituele kracht. Het wordt vaak gebruikt om intenties te versterken en de geest te zuiveren tijdens vollemaanvieringen, waardoor het een populaire keuze is voor januari.
  3. Onyx: Onyx is een zwarte edelsteen die staat voor bescherming, stabiliteit en doorzettingsvermogen. Het kan worden gebruikt om negatieve energie te absorberen en een gevoel van balans en kracht te bevorderen tijdens deze periode van transformatie en vernieuwing.
  4. Maansteen: Maansteen is een edelsteen met een zachte, glanzende uitstraling die staat voor intuïtie, vrouwelijke energie en emotionele balans. Het wordt vaak geassocieerd met de energie van de maan en kan worden gebruikt om verbinding te maken met de cycli van de maan en innerlijke wijsheid te bevorderen tijdens vollemaanvieringen in januari.

Wolfsmaan wordt vaak gebruikt om de eerste volle maan van het jaar aan te duiden. Het is een traditionele naam die afkomstig is van inheemse Noord-Amerikaanse culturen, met name de Algonquin-stam. De naam is gebaseerd op het gehuil van wolven dat in de wintermaanden vaak te horen is.

De wolfsmaan markeert meestal het begin van het nieuwe jaar en valt meestal in januari. Het is een moment van symboliek en reflectie, waarbij mensen vaak terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar wat komen gaat. In sommige tradities wordt de wolfsmaan geassocieerd met vernieuwing, kracht en het begin van nieuwe kansen.

De precieze betekenis en viering van de wolfsmaan kunnen variëren afhankelijk van culturele en spirituele achtergronden. In veel gevallen wordt het gezien als een tijd voor introspectie, het stellen van doelen en het afleggen van oude gewoonten.

 

Instagram