Wormmaan

wormmaan www.toen-ennu.nl

maan www.toen-ennu.nl

Zondag 3 maart -16:25 uur – Laatste kwartier – Boogschutter
Zondag 10 maart- 10:03 uur – Nieuwe maan – Vissen

Zondag 17 maart 05:11 uur| Eerste kwartier | Kreeft |
Maandag 25 maart 8:01 uur | Maansverduistering | Volle maan | Weegschaal

Edelstenen voor deze vollemaan

Wormmaan: Voor de volle maan van maart zijn er ook verschillende edelstenen die vaak geassocieerd worden. Hier zijn enkele edelstenen die passend kunnen zijn voor de volle maan van maart:

  1. Aquamarijn: Aquamarijn is een blauwe edelsteen die staat voor kalmte, helderheid en verbinding met waterenergieën. Het kan een gevoel van rust en sereniteit brengen tijdens de volle maan van maart, die vaak wordt geassocieerd met het ontwaken van de lente en vernieuwing.
  2. Maansteen: Maansteen staat bekend om zijn zachte, glanzende uitstraling en wordt geassocieerd met intuïtie, vrouwelijke energie en emotionele balans. Het kan helpen om verbinding te maken met de energie van de maan en innerlijke wijsheid te bevorderen tijdens deze periode van groei en vernieuwing.
  3. Bloedsteen: Bloedsteen is een groene edelsteen met rode vlekken, die staat voor vitaliteit, moed en kracht. Het kan worden gebruikt om de energie te versterken en doorzettingsvermogen te stimuleren tijdens de volle maan van maart, die vaak wordt geassocieerd met het ontluiken van nieuw leven en het herstel van energie.
  4. Jaspis: Jaspis is een aardende edelsteen die staat voor stabiliteit, bescherming en verbinding met de natuurlijke wereld. Het kan helpen om een gevoel van gronding en stabiliteit te bevorderen tijdens deze periode van verandering en groei, en kan worden gebruikt om innerlijke kracht en veerkracht te versterken.

De “Wormmaan” is een traditionele naam voor de volle maan van maart. Deze naam wordt vaak gebruikt in de Noordelijke Amerikaanse inheemse tradities en bij sommige Europese culturen. Het verwijst naar de tijd van het jaar waarin de grond begint te ontdooien en wormen weer actief worden in de aarde, wat aangeeft dat de lente op komst is.

De Wormmaan markeert de overgang van de winter naar de lente, en het is een tijd waarin veel mensen de natuur observeren om tekenen van vernieuwing en groei te zien. Het is een periode waarin de dagen langer worden, de temperaturen beginnen te stijgen en planten langzaam beginnen te ontwaken uit hun winterse rust.

In sommige tradities wordt de Wormmaan geassocieerd met thema’s van vernieuwing, wedergeboorte en reiniging. Het is een tijd waarin mensen vaak hun aandacht richten op het loslaten van oude gewoonten, het opruimen van hun leefruimte en het voorbereiden van de grond voor het planten van gewassen.

Net als andere volle manen heeft de Wormmaan ook spirituele betekenissen en kan deze worden gevierd met rituelen, meditaties of ceremonies die gericht zijn op het verwelkomen van de lente-energieën en het omarmen van verandering en groei.